۸ میلیارد دلار رمزارز در کیف ایرانیان

۸ میلیارد دلار رمزارز در کیف ایرانیان به گزارش سئو سی، در حالیکه طبق برخی آمارها هم اکنون حدود هشت میلیارد دلار رمز ارز در کیف پول ایرانیان وجود دارد، مشکل سیاستگذاری و قوانین لازم در این عرصه همچنان یکی از نکات مورد ابهام است.



به گزارش سئو سی به نقل از ایسنا، این روزها دیگر فقط نرخ طلا و ارز در بین خبرهای اقتصادی بررسی نمی شود و بخشی از اخبار کانال های اقتصادی، به ارزهای دیجیتالی و بررسی قیمت آنها هم اختصاص دارد. در ایران هم به این بازارها توجه شده و خرید و فروش ارزهای دیجیتال به سمت یک کسب و کار مستقل پیش می رود. اما این خرید و فروش یا در اصطلاح ترید ارزهای دیجیتال، در سایت های صرافیهای مخصوص رمزارز و یا اپلیکیشن های موبایلی کیف پول ارزهای دیجیتالی، صورت می گیرد.

رمزارزها تکنولوژی در حال رشدی هستند که به نظر امن می رسند اما قوانینی که در این عرصه گذاشته شده در قسمت اجرا امکان پذیر نبوده و دولت ها به جای این که رگلاتور باشند، در بحث اجرا تصمیم درستی ندارد.

کیف پول ارز دیجیتال هم بستری است که در آن میتوان دارایی های کریپتوکارنسی را نگه داری کرد. اما برای کاربران ایرانی همه چیز آنقدرها ساده نیست. به دلیل وجود تحریم های سیاسی و اقتصادی، آی پی ایران در بعضی کیف پول ها و صرافی ها تحریم است و در صورت استفاده، امکان بلوکه شدن دارایی برای کاربران ایرانی وجود دارد.

بر این اساس طی سالهای گذشته توجه به سرمایه گذاری در این بازار به منظور حفظ ارزش پول و سرمایه جلب شده و افراد بسیاری وارد این حوزه شدند و علاوه بر سودهایی که برای برخی به دنبال داشته، سوءاستفاده هایی هم به دنبال این مورد از استخراج غیر مجاز تا مالباختگی با مبادله رمزارز غیرقانونی صورت گرفت.

همه این موارد درحالی است که اخیرا حسن هاشمی- رئیس سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور- در گردهمایی فعالان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات اعلام نموده است که هشت میلیارد دلار رمز ارز در کیف پول ایرانیان وجود دارد اما مشکل کشور ما در این بخش، مبحث سیاستگذاری است نه منابع. از این ارزهای دیجیتالی میتوان برای واردات کالاهای اساسی استفاده گردد و این مسئله کمک بزرگی خواهد بود.
گفته شده فلسفه اصلی ارزهای دیجیتالی مبتنی بر تمرکززدایی است؛ به این معنا که فضایی نوین را در حوزه پولی و سایر حوزه ها تصویر می کند که به جای آنکه یک مرکز مبدأ اعتماد مردم مانند نهادهایی همچون بانکهای مرکزی داشته باشیم، جایگزین آن و برمبنای آنچه مردم به آن اقبال دارند، ارزشی عرضه شود.
نهادهایی که مردم برای حل مشکلاتشان به آن رجوع می کنند در این فضا بیشترین حوزه هایی هستند که مورد هدف قرار می گیرند و یکی از آنها بانک مرکزی است. هر پولی که در هر کشوری تبادل می شود، به اعتبار بانک مرکزی آن کشور ارزش می یابد؛ به بیان بهتر در صورتیکه بانکهای مرکزی نباشند، تمام اسکناس های رایج، سکه ها و سایر موارد مرتبط از ارزش ساقط می شوند.
هرچند گفته شده که رمزارزهای غیرمتمرکز و قابل استخراج مانند بیتکوین و اتریوم در معرض خطر نیستند اما آن دسته از ارزهای دیجیتالی که به صورت متمرکز هستند ظاهرا قابلیت مسدود شدن را در کیف پول(والت) افراد دارند. به همین خاطر کارشناسان، به فعالان این حوزه اخطار میدهند که اشخاص حقیقی در تبادل دارایی های دیجیتال دقت زیادی به خرج دهند. همینطور از سکوهای تبادل دارایی دیجیتال خواسته شده است که از روش های حفظ محرمانگی آدرس والت ها، IP و روش های دیگر استفاده نمایند و استیبل کوین های متمرکز را از چرخه معاملات حذف و با معادل های غیرمتمرکز جایگزین کنند.
اما از طرفی شایع ترین جرم حوزه ارزهای دیجیتالی در حوزه داخل کشور، اینست که مردم ناآگاه به برخی افراد اعتماد می کنند و مبلغی به آنها می دهند تا برایشان رمزارز بخرند. بعضی از این کلاهبرداران و کارشناسان جعلی بعد از دریافت پول اصلا رمزارزی نمی خرند و ناپدید می شوند؛ عده دیگری هم رمز ارز می خرند و رمز کیف پول مردم را نزد خود نگه می دارند و پس از مدتی کیف پول را تخلیه می کنند.
گرفتاری دیگری که وجود دارد، خرید رمزارزهای بی ارزش یا شت کوین است که در این حوزه، فرایندی بعنوان پامپ و دامپ وجود دارد. مورد بعدی گرفتار شدن به وسیله بدافزارهاست. در این مورد مجرمین کیف پولی جعلی طراحی می کنند و با روش های مختلفی مانند مهندسی اجتماعی سبب می شوند تا فرد بدافزار را نصب کند و در ادامه هکر با دریافت اطلاعات کیف پول آنرا خالی می کند؛ این مورد مانند یک فیشینگ است.
مساله مخاطره آمیز بعدی هک شدن کیف پول ها یا حساب های کاربری در صرافی هاست؛ ازاین رو هرکس وارد این حوزه می شود باید بداند که با این تهدیدات روبه روست؛ فرآیند رسیدگی به این جرائم هم در پلیس فتا بسیار پیچیده است چونکه خیلی از مجرمین خارج از کشورند و هویتی وجود ندارد و این پرونده ها عموما بین المللی می شود.

در هر حال از نظر روانشناسی شاید طمع سبب می شود تا برخی افراد به این بازارها کشیده شوند و برخی هم به دلیل خوشبینی برای کسب سود بیشتر اعتماد می کنند و سرمایه خویش را از دست می دهند. بر این اساس برای ورود به بازار ارزهای دیجیتالی دانش زیادی در زمینه های امنیتی، تحلیل بازار اقتصادی و فناوری اطلاعات نیاز است و همواره سفارش شده اگر افراد دارای این دانش نیستند، از ورود به آن بشدت پرهیز کنند.
از طرفی تعداد کشورهایی که به قانونی کردن خرید و فروش ارز دیجیتال، می پردازند افزوده می شود و قوانینی برای این حوزه، وضع شده است. بیشتر این قوانین برای پیشگیری از پولشویی در خرید و فروش این ارزها، وضع می شود و این قوانین امکان دارد محدودیت های کاربران ایرانی در ارزهای دیجیتال را در خیلی از صرافیهای آنلاین بالاتر ببرد.





منبع:

1401/12/04
12:29:38
5.0 / 5
492
تگهای خبر: آنلاین , اپل , اپلیكیشن , پلیس فتا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو