رئیس انجمن بیوتكنولوژی مطرح كرد
آخرین یافته ها از مطالعه ژنوم كرونا در ایران
به گزارش سئو سی رئیس انجمن بیوتكنولوژی ایران با اشاره به اینكه كرونا ساختار پیچیده ای ندارد، بیان نمود: هم اكنون ساختار ژنتیكی این ویروس مشخص شده است.
دكتر سیروس زینلی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مطالعات محققان كشور روی ژنوم ویروس كرونا اظهار نمود: برای ما مهم می باشد كه بدانیم اولاً ویروسی كه در ایران است تفاوت زیادی با ژنوم ویروس های سایر كشورها دارد یا خیر و اینكه اگر این تغییر وجود دارد به چه میزان بوده و چه تاثیری در عملكرد ویروس می تواند داشته باشد.
مدیر عامل یك شركت دانش بنیان با اشاره به مطالعات در این شركت در زمینه ژنوم ویروس كرونا افزود: ما تنها مركزی هستیم كه این نتایج ویروس شناسی را در سایت بین المللی قرار دادیم؛ اما این بدان معنا نیست كه فقط در این شركت ویروس كرونا مورد مطالعه قرار گرفته بلكه محققان دیگری در كشور ما و سایر كشورها این ویروس را مورد مطالعه قرار داده اند.
وی با اشاره به اینكه این تحقیقات برای تولید واكسن و دارو مهم می باشد، بیان نمود: مطالعه ژنوم ویروس كرونا برای ما مهم است؛ ما طبق مطالعه ای كه داشتیم به نتیجه رسیدیم كه این ویروسی كه در كشور وجود دارد با ویروسی كه در چین یا امریكا و … وجود دارد تفاوتی نمی كند و تغییرات زیادی نكرده است.
وی افزود: در واقع تحقیقات ما نشان داد توالی ویروس كرونا در كشورهای دیگر در مقایسه با توالی ویروس ایران تغییرات كمی داشته اما ۵ تغییر بود كه می تواند عملكرد ویروس را تحت تأثیر قرار دهند.
رئیس انجمن بیوتكنولوژی بیان نمود: حالا در حال بررسی هستیم كه این تغییرات زیاد است یا خیر.
كرونا حاصل دستكاری ژنتیكی است یا خیر
زینلی در مورد خبرهایی در خصوص اینكه ویروس كرونا حاصل دستكاری ژنتیكی است، تصریح كرد: در فضای مجازی مطرح است كه ویروس كرونا حاصل دستكاری ژنتیكی است اما دانشمندان این قضیه را تایید نمی كنند.
مدیر عامل یك شركت دانش بنیان تصریح كرد: هنوز در مقالات بین المللی این مورد تایید نشده ازاین رو نمی توان با قاطعیت اظهار داشت كه ویروس كرونا حاصل دستكاری آزمایشگاهی بوده.
كرونا ساختار ژنتیكی مشخصی دارد
وی در مورد پیچیده بودن ویروس كرونا و تأثیر آن در تولید واكسن و دارو اظهار داشت: اتفاقاً این ویروس ساختار ژنتیكی مشخصی دارد و پیچیده نیست اما از طرفی فرآیند تولید دارو و واكسن طولانی است كه باید در فرایند تایید اثر منفی و مثبت دارو مشخص شود.
به گفته وی، تعداد زیادی پروژه در داخل و خارج از كشور در حال اجرا شدن است كه دارو و واكسن كرونا را به تولید برسانند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب