با قیمت یك دهم نمونه خارجی؛

دستگاه تكثیر ژن توسط پژوهشگران دانشگاه شریف ساخته شد

دستگاه تكثیر ژن توسط پژوهشگران دانشگاه شریف ساخته شد به گزارش سئو سی تعدادی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف بعد از سه سال تلاش موفق به ساخت دستگاه تكثیر ژن با قیمتی معادل یك دهم نمونه خارجی آن شدند.



به گزارش سئو سی به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، امیر شاملو استادیار دانشكده مهندسی مكانیك دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: دستگاه تكثیر ژن (PCR) مبتنی بر قطره پایه در تمامی آزمایشگاه های زیستی، پاتولوژی، بیمارستان ها و كلینیك ها است كه معمولاً به صورت روزانه كاربرد دارد و تابحال از نمونه های خارجی این دستگاه استفاده شده است.
وی تصریح كرد: اخیراً چند نمونه داخلی با روش های سنتی و تجاری ساخته شده كه به علت بالا بودن قیمت، تهیه آن برای آزمایشگاه ها دشوار است ازاین رو ما با هدف حفظ دقت و كاهش قیمت مبادرت به ساخت دستگاه تكثیر ژن در دانشكده مهندسی مكانیك دانشگاه صنعتی شریف كردیم.
استاد دانشگاه صنعتی شریف تصریح كرد: دستگاه ساخته شده در واقع دارای سیستمی متمایز از روش های سنتی و تجاری موجود در بازار است و با هزینه هایی بسیار كمتر قادر به انجام عملیات تكثیر ژن است.
شاملو اضافه كرد: این دستگاه تكثیر ژن دقت را با استفاده از نانو ذرات ها در همان حد نمونه های تجاری حفظ و سرعت را هم فزایش داده است كه این افزایش سرعت ۳۰ تا ۴۰ درصد نمونه های خارجی است. اما از لحاظ هزینه، قیمت یك دهم نمونه های مشابه تجاری است. ازاین رو از این حیث برای آزمایشگاه ها بسیار كاربردی خواهد بود.
وی تصریح كرد: این پروژه در چارچوب چند رساله كارشناسی ارشد و دكتری اجرا شده است. هم اكنون تلاش می نماییم با همكاری دانشگاه دستگاه مذكور را تجاری سازی كرده و به بازار عرضه نماییم.
مسعود مددالهی دانش آموخته دانشكده مهندسی مكانیك دانشگاه صنعتی شریف هم در این خصوص اظهار داشت: روش تكثیر فوق نسبت به دیگر روش ها مزایایی دارد كه مهمترین آنها پیوسته بودن این روش و پیشگیری از آلودگی است.
وی عنوان كرد: دستگاه ساخته شده از راه كابل به كامپیوتر متصل می شود و قابلیت كنترل دماهای مختلف را دارد. در داخل دستگاه یك سیستم میكروفلوئیدی تعبیه شده است كه توانایی تزریق ژن ها به صورت پیوسته را داراست و می توانیم از خروجی دستگاه ژن های تكثیر شده را تحویل گیریم.
این پژوهشگر تصریح كرد: در ساخت این دستگاه از یك روش جدید به منظور تولید دستگاه های میكروفلویدیك استفاده شده كه قابلیت تعمیم در تمامی دستگاه های دیگر ساخته شده توسط پژوهشگران در حوزه میكرو و نانو را داراست.
مددالهی تصریح كرد: مزیت این روش، تولید دستگاه های میكروفلویدیك با قابلیت تحمل فشارهای بسیار بالا است. در این دستگاه برای نخستین بار، اثر نوع خاصی از نانوذرات مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن با نتایج به دست آمده با دستگاه های تجاری مقایسه شده است.
وی اضافه كرد: نتایج از آن حكایت می كند كه با استفاده از نانوذرات، دستگاه ساخته شده می تواند كارایی دستگاه های تجاری را با كاهش زمان فرآیند حاصل نماید. همینطور نشان داده شده است كه نانوذرات می توانند تا ۵ برابر (و حتی بیشتر) نتایج واكنش PCR را بهبود دهند. از دیگر مزایای سیستم های PCR جریان پیوسته بودن دستگاه ساخته شده هزینه ی ارزان تر، سیستم كنترلی ساده تر و تغییر سریع دما است.
طراحی و ساخت دستگاه تكثیر ژن (PCR) حاصل تلاش سه ساله امیر شاملو استادیار دانشكده مهندسی مكانیك دانشگاه صنعتی شریف به همراه منوچهر وثوقی رئیس پژوهشكده زیست فناوری و محیط زیست، مسعود مددالهی دانش آموخته دكتری دانشگاه شریف، عرفان قاضی میرسعید، علی آماده دانشجویان كارشناسی ارشد و مهدی دیزانی دانشجوی كارشناسی دانشگاه صنعتی شریف انجام شده است.

1397/12/25
12:12:41
5.0 / 5
2065
تگهای خبر: دانشگاه , سیستم , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو