مشاور دبیر ستاد علوم شناختی خبرداد:
ورود جدی ۲۰دانشگاه به فناوری شناختی، ۵۰ انجمن مغز و شناخت بوجود آمد
به گزارش سئو سی مشاور دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی با اشاره به اینكه ۲۰ دانشگاه به صورت جدی به حوزه علوم شناختی وارد شده اند، اظهار داشت: بدین واسطه تحقیقات علوم شناختی در شرایط بهتری انجام می گیرد.
دكتر محمد تقی جغتایی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد دیدار تعدادی از مسئولان و محققان ستاد علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با مقام معظم رهبری اظهار نمود: در حضور رهبر انقلاب، گزارشی از وضعیت علوم شناختی در سطح پژوهش، آزمایشات، دانشگاهی، دانش آموزی و... عرضه شد.همچنین تربیت نیروی انسانی در حوزه علوم شناختی، اهمیت و لزوم تولید شركت های دانش بنیان و تولیدات حوزه علوم شناختی، بهره مندی دانش آموزان از این علم و چگونگی توسعه آن در سطح دانشگاهی و...از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
رئیس بانك مغز ایران در پاسخ به سوالی در خصوص اینكه تابحال توسعه علوم شناختی در كشور چگونه بوده است، بیان كرد: این علم به خوبی توانسته توسعه پیدا كند به طوریكه از سال ۹۲ تابحال حدود ۴۰ آزمایشگاه در كشور برای انجام تحقیقات در حوزه علوم شناختی، دایر شده است.
وی با اشاره به اینكه این آزمایشگاهها در دانشگاههای پزشكی و غیر پزشكی تاسیس شده اند، عنوان كرد: این آزمایشگاهها در جهت انجام تحقیقات و پژوهش در حوزه علوم و فناوری های شناختی تاسیس شدند.
به گفته مشاور دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، از سال ۹۲ تا كنون، حدود ۵۰ انجمن مغز و شناخت دانشجویی تاسیس شده كه در جهت ترویج علم شناختی فعالیت می نمایند.
وی تصریح كرد: همچنین۶۰۰ كتاب در حوزه علوم شناختی انتشار یافته كه یا به سفارش ستاد علوم شناختی بوده اند و یا پس از انتشار مورد حمایت ستاد قرار گرفته اند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران بیان كرد: از جانب دیگر ۵۰ هزار دانش آموز به شكلی تحت پوشش ستاد علوم شناختی قرار گرفته اند؛ در واقع برای دانش آموزان، كارگاه ها، مسابقات و برنامه های مختلفی برگزار شده است.
وی با اشاره به نقش دانشگاهها در ترویج علوم شناختی، تصریح كرد: طی سالهای اخیر اقدامی كه صورت گرفته این است كه ۲۰ دانشگاه به صورت جدی به عرصه فعالیت های تحقیقاتی و آموزشی در حوزه علوم شناختی وارد شده اند.
جغتایی با تاكید براینكه آزمایشگاههای علوم شناختی در دانشگاههای پزشكی و غیر پزشكی تاسیس شده اند، عنوان كرد: دانشگاههای علوم پزشكی تهران، علوم پزشكی شهید بهشتی، علوم پزشكی ایران، دانشگاه علوم پزشكی مشهد، دانشگاه علوم پزشكی شیراز، دانشگاه علوم پزشكی تبریز، دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، دانشگاه علوم پزشكی كرمان، دانشگاه علوم پزشكی اهواز همچون دانشگاههایی هستند كه به صورت جدی وارد تحقیقات و انجام پروژه های تحقیقاتی در حوزه علوم شناختی شده اند.
وی افزود: از دیگر دانشگاههایی كه در حوزه علوم پزشكی نیستند ولی خیلی جدی به عرضه تحقیقات وارد شده اند، دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیركبیر، علم و صنعت، علامه طباطبایی، همدان و دانشگاه آزاد در تهران هستند.
به گفته مشاور دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی، همینطور دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شیراز، دانشگاه تبریز، دانشگاه صنعتی اصفهان، از دیگر دانشگاههای وارد شده به حوزه علوم شناختی هستند و از دانشگاههای برتر كشور محسوب می شوند.
وی تصریح كرد: همینطور در دانشگاهها، رشته های مختلفی در مقاطع ارشد و دكتری در گرایش های علوم اعصاب بالینی و شناختی بوجود آمده اند.
همكاری ارگانها برای به نتیجه رسیدن در حوزه علوم شناختی
جغتایی با اشاره به روشی برای تحقق منویات رهبری در حوزه علوم شناختی، اظهار نمود: امیدواریم با عنایت به تاكیداتی كه مقام معظم رهبری داشته اند، دولت به این زمینه وارد شود و سرمایه گذاری كند و از جانب دیگر وزرای كشور با دانشگاهها همكاری كنند تا با تاسیس آزمایشگاههایی شاهد رشد حوزه علوم شناختی باشیم.
مشاور دبیر ستاد توسعه علوم شناختی در مورد بودجه ستاد توسعه علوم شناختی، تصریح كرد: ما خبر داریم كه دولت محدودیت مالی دارد اما انتظار داریم كه تخصیص بیشتری به ستاد دهند تا بتوانیم به خوبی در راه توسعه علوم شناختی گام برداریم و به نتیجه مطلوب متناسب كشور برسیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب