معاون علمی رییس جمهور :

پروسه تامین مالی شرکت های دانش بنیان تسهیل می شود

پروسه تامین مالی شرکت های دانش بنیان تسهیل می شود به گزارش سئو سی، معاون علمی رئیس جمهور اظهار داشت: باتوجه به اهمیت سازوکارهای تامین مالی شرکت های دانش ‎بنیان بدنبال تشکیل یک کارگروه تخصصی در این مساله هستیم تا پروسه تامین مالی این شرکتها تسهیل شود.



به گزارش سئو سی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست انجمن ملی شرکت های صنایع پیشرفته صنعت و معدن با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و اعضاء هیئت مدیره این انجمن در محل معاونت اجرا شد.
افشین طی سخنانی در این جلسه با اشاره به آمادگی جهت استفاده از ابزارهای حمایتی و تسهیل پروسه رشد و رونق شرکت های بزرگ دانش بنیان عنوان کرد: انجمن ها و تشکل ها و اتاق تجاری را بازوی کمکی معاونت علمی می دانم و از مشاوره ها، دیدگاه ها و راه کارهای اعضاء این انجمن ها بصورت عملیاتی استفاده خواهد شد.
وی با تکیه بر اینکه حمایت های دولتی در راستای تسهیل فعالیت بخش خصوصی است، افزود: در قالب یک زیرکارگروه تخصصی، مسائلی که شرکت های دانش بنیان بزرگ مطالبه دارند، بصورت موردی و متمرکز، پیگیری می شود که این مسائل می توانند از جنس هماهنگی های بین دستگاهی، تعامل از طرف معاونت برای رفع یک تعارض خاص، تعریف یک سازوکار جدید، کمک به تامین مالی و تنظیم گری و تسهیل گری باشد. در قالب این زیرکارگروه، چالش ها و مسائل بصورت شفاف مطرح شده و پیگیری خواهند شد. حل و رفع مسائل و مشکلات شرکت های دانش بنیان بزرگ و صنعتی بطور قطع به حل چالش شرکت های دانش بنیان نوپا و کوچک تر نیز کمک خواهدنمود.
معاون علمی رئیس جمهور قانون جهش تولید دانش بنیان را قانونی مترقی و در شروع مسیر خود دانست و تاکید کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان، نوپا و هنوز در آغاز راه است و دست کم باید چند سال از اجرای آن بگذرد تا نقاط ضعف و قوت این قانون مشخص شود. هنوز ظرفیتهای این قانون اجرائی نشده است و معتقدم باید برای شناخت ابعاد و زوایای آن، استمرار داشته باشیم و فرصت لازم را اختصاص بدهیم.
افشین با اشاره به تدارک ایجاد کارگروه تخصصی تامین مالی برای شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: باتوجه به اهمیت سازوکارهای تامین مالی شرکت های دانش ‎بنیان بدنبال تشکیل یک کارگروه تخصصی در این مساله هستیم تا در کنار حمایت های صندوق توسعه ملی و سایر مسیرهای حمایتی، پروسه تامین مالی این شرکتها تسهیل شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به پشتیبانی از تعریف جایزه یا نشان حمایتی را به عنوان یک برند شاخص در حوزه دانش بنیان و صادرات محصولات این حوزه اظهار داشت: این نشان می تواند فقط به یک مدیر اعطا شود و به عنوان یک جایزه شاخص و نشان منحصر به فرد در این زمینه شناخته شود. دنبال این هستیم که به هسته اصلی دانش بنیان اهمیت دهیم و از آن حمایت نماییم.
وی اضافه کرد: محصولات دانش بنیان صادرات محور یعنی محصولی که دانش بنیان بوده، دارای بازار بین المللی باشد و بطور مستمر در یک یا چند کشور فروش داشته باشد، به این معنا که از صادرات پایدار برخوردار باشد، نشان میدهد این محصول دانش بنیان، به بازار صادراتی نفوذ پیدا کرده ضمن آنکه از مقبولیت پایدار برخوردارست و در قالب جایزه صادراتی دانش بنیان که توسط اتاق تجاری اعطا می شود، حمایت خواهد شد. اعطای این جایزه به شرکتها و شناخت ظرفیت ها را اتاق تجاری انجام خواهد داد، اما معاونت علمی برای چگونگی اعطای این جایزه برنامه ریزی جدی خواهد داشت.
افشین با تأکید بر اینکه منع واردات محصولاتی که دارای تولید دانش بنیان داخلی باکیفیت و شرایط مطلوب هستند، بصورت موردی و پیگیرانه از طرف معاونت و متناسب با هر دستگاه پیگیری خواهد شد افزود: در مواردی که میان معاونت علمی و یک دستگاه یا وزارتخانه درباره ی یک محصول اتفاق نظر باشد، بطور قطع پشتیبانی از تولید داخل، استفاده از آن و منع استفاده از نمونه وارداتی بطور جدی پیگیری می شود.
وی در ادامه بیان کرد: این انجمن می تواند دامنه گسترده تری برای شرکت های بزرگ دانش بنیان بزرگ متصور شود و شرکت های مشاوره و صادرکنندگان دانش فنی را نیز در این انجمن جای دهد.
معاون علمی رئیس جمهور اشاره کرد: این آمادگی وجود دارد که بیان مشکلات و پیگیری مطالبات انجمن، پیگیری های حمایتی و ترویجی بطور مثال همراه کردن یک مدیر و حل کردن مسائل با دستگاهها و وزارتخانه ها، تعریف بسته های حمایتی مفید، پیدا کردن راهکارهای حمایتی مفید در قالب یک سازوکار مشخص و بصورت موردی در قالب این جلسات مطرح شود.
در این جلسه، گزارشی از نحوه ایجاد، تشکیل هیئت مؤسس و اساس نامه، کارهای انجمن، پیگیری های انجام شده و مطالبات شرکت های عضو ارائه شد.
انجمن ملی شرکت های صنایع پیشرفته صنعت و معدن آذرماه سال ۱۴۰۱ با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری شکل گرفت و معیار عضویت شرکتها در این انجمن، فروش سالیانه بالاتر از پنج میلیون یورو، سالیانه ۵۰۰ هزار یورو هزینه مطالعه و توسعه یا بالاتر از پنج درصد هزینه مطالعه و توسعه نسبت به فروش، تعداد ۱۰۰ نفر پرسنل و ۵۰۰ هزار یورو صادرات قرار گرفت.
در بدو تاسیس این انجمن، ۲۶ شرکت عضو آن بودند که حالا تعداد اعضا به ۴۳ شرکت رسیده است. شرکت هایی که این خاصیت را داشته باشند بالاتر از ۷۰ شرکت است که اعضاء انجمن توانسته اند ضمن فروش ۱۵ هزار میلیارد تومانی، زمینه را برای اشتغال بالاتر از ۱۰ هزار نفر فراهم آورند.

1403/05/30
10:55:25
5.0 / 5
279
تگهای خبر: برنامه ریزی , تخصص , توسعه , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو