داخلی سازی تجهیزات توسط دانش بنیان ها؛

فناوری نانوحباب در بطن زندگی مردم از تصفیه آب تا شیلات و کشاورزی

فناوری نانوحباب در بطن زندگی مردم از تصفیه آب تا شیلات و کشاورزی به گزارش سئو سی، فناوری نانوحباب امروز توانسته است بعنوان یکی از مصادیق تولید ثروت و ایجاد رفاه با کمک فناوری نانو جای خویش را در زندگی روزمره باز کند.



به گزارش سئو سی به نقل از مهر، با توسعه فناوری نانوحباب و صنعتی سازی آن، این فناوری به بخش های مختلف صنعت وارد شده و اثرات آنرا میتوان در زندگی روزمره مشاهده کرد. از آب شرب که با کمک نانوحباب تصفیه شده، تا محصولات کشاورزی گلخانه ای، نانوحباب توانسته است بعنوان یک از مصادیق «تولید ثروت و ایجاد رفاه با کمک فناوری نانو» جای خویش را در زندگی روزمره باز کند.
تصفیه آب در تصفیه خانه فاضلاب قیطریه تهران را شاید بتوان یکی از نخستین پروژه های اثبات فناوری نانوحباب در قسمت تصفیه آب در کشور دانست که در سال ۱۴۰۰ توسط شرکت نانوحباب انرژی انجام شد. در این پروژه بیشتر از یک سال اجرای پایلوت هوادی با نانوحباب در تصفیه خانه قیطریه انجام شد و آزمایش های گوناگونی روی پساب های این تصفیه خانه جهت بررسی عملکرد سیستم نانوحباب توسط لابراتوار معتمد شرکت آب و فاضلاب صورت گرفت که در نهایت این فناوری مورد تأیید شرکت آب و فاضلاب قرار گرفت.
نتایج کار نشان داد که با همان مقدار گاز مصرفی پیشین و با بهره گیری از فناوری نانوحباب، عملکرد گندزدایی دو برابر افزوده شد که دلیل این امر افزایش سطح اکسیژن آب و فعالیت بیشتر میکرواورگانیسم ها بود. فرآیند هوادهی و اکسیداسیون یکی از مراحل مهم در عملیات تصفیه پساب های صنعتی و فاضلاب های شهری شمرده می شود.
در حال حاضر سیستم های متداول هوادهی که به انواع هواده های سطحی و یا بلوئرها وابسته هستند، انرژی قابل توجهی را مصرف می کنند ولی راندمان انتقال اکسیژن بسیار پایینی دارند. علاوه بر هزینه های بالای این تجهیزات که از کشورهای خارجی خریداری و تأمین می شوند، تعمیرات و تجهیزات جانبی از قبیل دیفیوزرها و سیستم لوله کشی هم هزینه های مجزایی را به کشور تحمیل می نمایند. اما فناوری نانوحباب می تواند کارایی هوادهی را افزایش داده و کاهش هزینه را به همراه داشته باشد.
داخلی سازی تجهیزات، صرفه جویی حداقل ۴۰ درصدی در مصرف انرژی نسبت به سامانه های متداول هوادهی، کاهش هزینه تأمین تجهیزات به میزان ۲۰ درصد، حذف دیفیورزها و لوله کشی های فرعی، کاهش صدا و عدم احتیاج به ایزوله کردن تجهیزات و افزایش راندمان به میزان حداقل ۳۰ درصد همچون مزیت های این فناوری در قسمت تصفیه آب و فاضلاب بود.
استفاده از نانوحباب تنها به بخش تصفیه آب و فاضلاب محدود نشد، بطوریکه این فناوری به سرعت جای خویش را در صنعت کشاورزی، در قسمت کشت هیدروپونیک، باز کرد. شرکت نانوفناوری سراج و شرکت نانوحباب انرژی برای گلخانه های گوناگونی در کشور این فناوری را پیاده سازی کرده اند.
در سیستم گلخانه ای هیدروپونیک یا آب کشت، که در آن از خاک استفاده نمی گردد، نقش کیفیت آب و آبیاری بیشتر از کشاورزی رایج بوده و در نتیجه افزایش کیفیت آب می تواند به صورت مستقیم روی عملکرد گلخانه تأثیرگذار باشد. آب مورد استفاده در بیشتر گلخانه ها از چاه یا آب های زیرزمینی تأمین می شود که کیفیت مناسبی از منظر میزان اکسیژن ندارند.
شرکت های ایرانی فعال در حوزه نانوحباب، با استفاده از این فنآوری، میزان اکسیژن آب در قسمت کشاورزی گلخانه ای را افزایش داده و با این کار کیفیت آب افزایش چشمگیری پیدا کرده است. آزمایش های انجام شده نشان میدهد که با استفاده از این فنآوری ارزش غذایی در محصول بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر می شود که این مساله در مورد صادرات محصولات اهمیت زیادی دارد چون که به کرات شاهد مشکل تأمین نشدن الزامات استاندارد در محصولات صادراتی هستیم که این مساله مشکلاتی را برای بخش کشاورزی به وجود می آورد.
در حال حاضر از فناوری نانوحباب در بیشتر از ۱۰۰ گلخانه در کشور استفاده می شود که نرخ رشد گسترش این فناوری در کشاورزی هیدروپونیک کشور بسیار قابل توجه است. در تولید انواع محصولات از فلفل و گوجه فرنگی گرفته تا خیار و توت فرنگی، از این فنآوری ایرانی استفاده می شود.
پروزش گلهای زینتی هم از فناوری نانوحباب بی نصیب نبوده و پیاده سازی این فناوری در گشت گل هم باعث افزایش بهره وری شده است. رضایت گلخانه دارها حاکی از اثربخشی این فناوری در پرورش گل است.
فناوری نانوحباب در صنعت شیلات کشور هم نقش قابل توجهی داشته است، هوادهی با نانوحباب باعث افزایش بهره وری در پرورش ماهی شده است. اثربخشی این فناوری به شکلی بوده که این تجهیزات به خارج از کشور هم صادر می شوند. برای مثال در بلاروس از این تجهیزات نانوحباب ایرانی برای پرورش ماهی استفاده می شود.
در ارمنستان از دستگاه نانوحباب ساز ایرانی برای گشت گوجه فرنگی استفاده می شود.
از فناوری نانوحباب در مرغداری ها هم استفاده شده است. استفاده از فناوری نانوحباب در آب مورد استفاده طیور، علاوه بر کاهش میزان تلفات، در کاهش ضریب تبدیل غذایی و افزایش شاخص تولید مؤثر بوده است
فناوری نانوحباب می تواند اثرات مثبت زیست محیطی داشته باشد. یکی از کاربردهای این فناوری، هوادهی دریاچه ها با نانوحباب و کمک به نجات دریاچه ها و جلبک زدایی از آنها است. باتوجه به گسترش این فناوری در کشور، در آینده نزدیک شاهد رسوخ بیشتر فناوری نانوحباب در صنایع خواهیم بود.


منبع:

1402/11/14
11:50:40
5.0 / 5
381
تگهای خبر: تجهیزات , توسعه , سامانه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو