معاون علمی رئیس جمهور مطرح كرد؛
توانمندی ۳۴۰ شرکت دانش بنیان در ساخت تجهیزات پزشکی
به گزارش سئو سی، معاون علمی رئیس جمهور ضمن اشاره به توانمندی ۳۴۰ شرکت دانش بنیان در ساخت تجهیزات پزشکی، اظهار داشت: این شرکتها برای حضور در بازارهای بین المللی از ظرفیت کافی برخوردار می باشند.
به گزارش سئو سی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، در ادامه سفر به کشور اندونزی و در فروم تجهیزات پزشکی این کشور که با حضور رئیس آژانس بین المللی علمی و تحقیقاتی اندونزی، تعدادی از مدیران و فعالان حوزه سلامت دو کشور، از ظرفیتهای زیست بوم اقتصاد دانش بنیان ایران برای همکاریهای بین المللی در عرصه سلامت گفت.
دهقانی، در ادامه سفر به اندونزی با اشاره به ظرفیت بازارهای بین المللی برای تعاملات دانش بنیان در عرصه سلامت، همراهی تاریخی دو کشور را محوری برای ادامه همکاری ها دانست و اضافه کرد: اشتراکات گسترده فرهنگی بین دو کشور وجود دارد که ظرفیت بالقوه بسیار گسترده ای برای همکاری بین دو کشور در عرصه سلامت و دارو را فراهم می آورد. لازم است بخش خصوصی به این مساله ورود داشته و با شناسایی نیازها، با همکاری دو جانبه، در راه رفع این نیازها گام بردارند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با اعلان اینکه اکنون حدود ۷۰ سال از نخستین ارتباطات دیپلماتیک بین دو کشور ایران و اندونزی می گذرد، اظهار داشت: ایران و اندونزی دارای پیشینه ای درخشان در تعاملات فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و دانشی هستند که این پیشینه پرارزش می تواند نقطه اتکایی برای بسط تعاملات علمی و فناورانه بین دو کشور باشد.
وی افزود: طبیعتاً در این بین هم نهادهای بالادستی نظارتی حوزه سلامت در هر دو کشور، می بایست با همکاری و تعامل بیشتر، تسهیل گر و تسریع گر این امر باشند.
دهقانی، با اشاره به وجود ظرفیتهای گسترده همکاری ایران و اندونزی در عرصه سلامت، عنوان کرد: برای توسعه همکاریهای دو جانبه در حوزه تجهیزات پزشکی، دارو و سلامت، امکان تعریف زمینه های همکاری گسترده ای وجود دارد که مطمئناً در طولانی مدت و باتوجه به اشتراکات گسترده فرهنگی بین دو کشور، بازار رو به توسعه فناوری و گسترش بازارهای اقتصادی دو کشور ایران و اندونزی که روی هم رفته حدود ۴۰۰ میلیون جمعیت مسلمان را شامل می شود، به یاری خداوند متعال شاهد پیشرفت های بسیار خوبی خواهیم بود.
بازار ۵۰۰ میلیارد دلاری تجهیزات پزشکی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، با اشاره به اینکه استفاده از تجهیزات پزشکی در زندگی انسان ها قدمتی به اندازه تاریخ تمدن دارد، افزود: ابزارهای پزشکی ساده ابداع شده هزاران سال قبل، اکنون جای خویش را به پیشرفته ترین ابزارها و وسایل پزشکی، کمک تشخیصی و درمانی داده که اندازه بازار جهانی آن اکنون به حدود ۵۰۰ میلیاردلار می رسد.
دهقانی افزود: دانش فنی به کار رفته در ساخت خیلی از این تجهیزات، از بالاترین و به روز ترین نوع خود در دنیا و محل پیوند و همگرایی علوم پایه و مهندسی و پزشکی است. این دستاوردها ماحصل سال ها تحقیقات دانشمندان در مجهزترین لابراتوار های علمی بوده است.
وی افزود: بازار مصرف بسیار گسترده و اهمیت راهبردی تجهیزات پزشکی در حفظ جان شهروندان یک کشور سبب می شود تا همواره سرمایه گذاری های گسترده ای از سوی بخش خصوصی مورد حمایت دولت در این زمینه صورت گیرد.
توانمندی ۳۴۰ شرکت دانش بنیان در ساخت تجهیزات پزشکی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با اشاره به اینکه ایران با اتکا به توانمندی داخلی و نیروی انسانی نخبه توانسته است، موانع و چالش های حوزه سلامت را به سلامت عبور کند، افزود: سال ها تحریم ظالمانه ای که بر آن اعمال شده سبب شده است نگاه به توانمندی های داخلی و پشتیبانی از شرکت های فناور در عرصه تجهیزات پزشکی گسترش یابد. اکنون ۳۴۰ شرکت دانش بنیان در زیست بوم فناوری ها و نوآوری های سلامت فعالیت دارند و ضمن تأمین نیازهای کشور، برای حضور در بازارهای بین المللی از ظرفیت کافی برخوردار می باشند.
به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این شرکتها توانایی تولید تجهیزات پیشرفته ای مانند سی تی اسکن، ماشین دیالیز، ونتیلاتور آی سی یو، الکتروشوک های قلبی، یونیت های دندانپزشکی، انواع ایمپلنتهای دندانی، گرفته ای استخوانی، کیت های تشخیصی، و طیف وسیعی از لوازم مصرفی مورد نیاز اتاق های عمل و بیمارستان ها را دارند.
وی اضافه کرد: این تجهیزات و لوازم مصرفی در خیلی از مراکز پزشکی خصوصی و دولتی در ایران نصب شده و درحال استفاده هستند.
کیفیت و کارمدی تجهیزات پزشکی ساخت ایران هم تراز نمونه های خارجی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری عنوان کرد: تولید این تجهیزات پزشکی، ضمن رونق تولید، تحقیق و توسعه در عرصه صنایع پیشرفته در داخل کشور، نیازهای حیاتی کشور را برطرف کرده و توانسته به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به «کشورهای حوزه منا» صادرات داشته و در بازارهای رقابتی این کشورها نیر حضور پیدا کند.
وی با اشاره به توانمندی ایران در تولید تجهیزات پزشکی هم تراز نمونه های مطرح خارجی، عنوان کرد: تجهیزات، ملزومات پزشکی و داروهای ایرانی امروز از نظر قیمت و کیفیت، امکان رقابت و حضور در بازارهای گسترده جهانی را دارند.
دهقانی، با اعلان اینکه یکی از شاخص ترین زمینه هایی که طی سال های اخیر امکان اشنایی دو طرف با فناوری پیشرفته به وجود آمده «پزشکی از طریق دور» بوده است، اضافه کرد: ربات جراح ازراه دور سینا، حاصل زحمات و کوشش های یک شرکت دانش بنیان ایرانی است که به اندونزی هم صادر شده و این امکان را فراهم می آورد تا پزشکان بتوانند با غلبه بر محدودیت های جغرافیایی، از کیلومترها دورتر، جراحی های مورد نیاز بیمارانشان را شخصاً انجام دهند.
وی اظهار داشت: در کنار آن، ونتیلاتورهای تولیدی شرکت دانش بنیان ایرانی هم توانسته اند با اثبات برتری خود، به بازارهای این کشور راه پیدا کنند و در بیمارستان ها، نجات دهنده جان بیماران نیازمند باشد که این موارد تنها بخش کوچکی از توان بالقوه موجود در هر دو کشور برای همکاری در حوزه تجهیزات پزشکی است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری از «تجهیزات پزشکی» و «دارو» به عنوان دو بال حرکت حوزه سلامت یاد کرد و اضافه کرد: خوشبختانه ایران در حوزه تولید انواع داروهای با فناوری بالا شامل انواع نانوداروها، داروهای ضد سرطان، آنتی بادی های درمانی و واکسن های پیشرفته هم در سالهای قبل پیشرفتهای بسیار خوبی داشته و زیست بوم شرکت های دانش بنیان حوزه تشخیص و درمان بیماریها، بخش بزرگی از نیازهای دارویی کشور به داروهای پیشرفته ضد سرطان را برطرف می کند.
وی اظهار داشت: صنعت دارویی دانش بنیان در ایران به قدری توانمند است که خیلی از داروهایی که در دنیا بتازگی معرفی شده اند تنها پس از گذشت چندسال از مرحله تولید ماده اولیه بومی سازی شده است و محصول نهایی آن در اختیار بیماران ایرانی قرار می گیرد.
صادرات ۷۰ میلیون دلاری صنعت داروی ایران
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، با اشاره به حضور صنعت داروی ایران در بازارهای بین المللی اضافه کرد: صنعت دارویی ایران در سال قبل حدود ۷۰ میلیون دلار صادرات داشته که اغلب آن مربوط به محصولات دارویی با فناوری بالا و دانش بنیان بوده است.
وی اضافه کرد: در صنعت دارویی توجه ویژه ای به پیاده سازی زنجیره ارزش داخلی شده به نحوی که دستگاهها و ماشین آلات مورد نیاز صنعت داروسازی و زیست فناوری کشور هم اکنون به صورت داخلی تولید می شود که هم از نظر قیمت و هم از نظر کارایی و کیفیت امکان رقابت با خیلی از برندهای معتبر و روز دنیا را دارند.
وی افزود: شرکت های دانش بنیان ایرانی در حوزه تولید واکسن های مختلف همچون آنفلوآنزا، HPV، روتاویروس، پنومونی و مننژیت، فعالیت گسترده ای دارند. بعضی از این واکسن ها مانند انفلوآنزا و اچ پی وی، اکنون در دسترس مردم قرار داشته و واکسن های دیگر هم در آخرین مراحل ثبت و ورود به بازار قرار دارند که باتوجه به ظرفیت ها و زیرساختهای خوبی که کشور اندونزی از این بابت دارد و به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان، امکان همکاریهای فناورانه و سرمایه گذاری مشترک در عرصه های مورد تمایل دو طرف وجود دارد.
گفتنی است؛ کاروان علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان دولت در مسافرت به اندونزی، ضمن بازدید از مراکز علمی، فناورانه و زیرساخت های نوآورانه و دانش بنیان این کشور، زمینه را برای تعاملات دانشی و بر محور شرکت های دانش بنیان کشورمان فراهم نموده است. طی سفر آیت الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری کشورمان به این کشور که با همراهی روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و تعدادی از مدیران حوزه فناوری و شرکت های دانش بنیان صورت از دوم خردادماه سال جاری شروع شده است، زمینه برای همکاریهای فناورانه و عرضه توانمندی این شرکت ها به بازار دارای ظرفیت اندونزی فراهم گشته است.
منبع: seoc.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب