واکنش وزیر ارتباطات به اقدام گوگل برای حذف چند سکوی ایرانی
به گزارش سئو سی، وزیر ارتباطات ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: این وزارت خانه با همکاری سایر دستگاه های مسئول، پیگیری های لازم را در مراجع بین المللی بمنظور احقاق حق نخبگان کشور و مردم ایران انجام خواهد داد.
به گزارش سئو سی به نقل از ایسنا، عیسی زارع پور با انتشار پستی در یک پیامرسان داخلی درباره ی اقدامات اخیر گوگل پلی نسبت به حذف چند اپلیکیشن ایرانی، اظهار داشت: بتازگی چند سکوی ایرانی که خدماتی در زمینه پیام رسانی و حمل نقل ارائه می کنند از یک فروشگاه نرم افزاری خارجی حذف شده اند، از زمانی که در جریان این مساله قرار گرفتم به معاونین مربوطه دستور دادم در تعامل با شرکت های دانش بنیان مالک این سکوها، ابعاد فنی و حقوقی این مساله را برای اجرای اقدامات مقتضی بررسی نمایند.
صاحبان برخی پلت فرم های مطرح دنیا که خودرا مالک انحصاری حوزه فناوری اطلاعات میدانند، در طول سالیان متمادی با اتخاذ سیاست های انحصارگرایانه و استاندارهای چندگانه، تلاش نموده اند مانع از رشد و توسعه فناوری در ایران عزیز شوند و این نخستین باری نیست که به بهانه تحریم، مردم ما و حتی کاربران ایرانی سرتاسر دنیا را از نعمت استفاده از محصولاتی که ساخته جوانان متخصص همین مملکت است محروم می کنند.
اگرچه این مساله با بهانه های مختلف به دفعات انجام شده است، اما تکرار آن در وضعیت فعلی که سکوهای ایرانی در حوزه های مختلف توسعه خوبی پیدا کرده و مردم هم به استفاده از آنها رغبت نشان داده اند، شائبه سیاسی بودن چنین تصمیماتی را قوت می بخشد. از طرف دیگر آنها چشم دیدن ایرانی توسعه یافته را هم ندارند و تلاش میکنند از هر ابزاری برای وابستگی ایران و ایرانی بهره گیرند.
مدتی پیش دولت آمریکا اعلام نمود که تحریم های حوزه فناوری اطلاعات را برای کشور ایران برداشته تا مردم ایران از خدمات فناورانه آمریکایی بهره ببرند! اما در همین حال دسترسی به خدمات محبوب ایرانی را که حاصل تلاش جوانان نخبه ایرانی در شرکتهای دانش بنیان است را محدود می کنند!؟
این دست اقدامات سیاسی این پلت فرم آمریکایی که متاسفانه جایگاه انحصاری هم در فضای مجازی دارد زنگ خطری برای همه ملت های مستقل و نوآور دنیا به حساب می آید. اگر مدیران این شرکت طبق ادعای خود واقعا بدنبال خلق ارزش، آسایش و رفاه برای همه مردم جهان هستند، چرا خدمات دیجیتال و خصوصی متعلق به شرکت های دانش بنیان ایرانی که ابزار زندگی روزانه مردم هستند را محدود می کنند؟
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری سایر دستگاه های مسئول، پیگیری های لازم را در مراجع بین المللی بمنظور احقاق حق نخبگان کشور و مردم ایران انجام خواهد داد.
تصور کنید حالا و در وضعیت فعلی فروشگاه های نرم افزاری داخلی نداشتیم!
به گزارش سئو سی به نقل از ایسنا، طی روزهای گذشته اعلام گردید که اپلیکیشن هایی مانند اسنپ، تپسی، سه پیامرسان ایرانی سروش، بله و آی گپ از گوگل پلی حذف شده اند و بررسی ها نشان میدهد که نه فقط خود اپلیکیشن ها از گوگل پلی حذف شده اند بلکه بطور کلی اکانت متعلق به این شرکتها هم از گوگل پلی حذف گردیده است.
گفتنی است ایجاد محدودیت شرکت های خارجی و فروشگاه های آنلاین آمریکایی برای اپلیکیشن های ایرانی حدودا از سال ۱۳۹۶ شروع شد؛ زمانی که اپل تنها چند ماه بعد از گشودن درهای فروشگاه آنلاین خود به اپلیکیشن های ایرانی در سپتامبر ۲۰۱۶، با فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای تحریم مقابل ایران، برخی اپلیکیشن های ایرانی را از اپ استور حذف نمود. موضوع حذف اپلیکیشن های ایرانی از اپ استور حل نشده بود که گوگل نیز به فاصله ی دو هفته بعد از اپل و در اقدامی مشابه، نرم افزارهای ایرانی را از گوگل پلی -فروشگاه آنلاین نرم افزارهای اندرویدی- با توجیه مشابه تحریم های دولت آمریکا مقابل ایران حذف نمود.
گرچه با شروع ریاست جمهوری جو بایدن و احتمال بازگشت امریکا به برجام این امیدواری وجود داشت که شاید سرنوشت متفاوتی برای شرکت های فناوری در ایران رقم بخورد، اما حذف پلت فرم ها و اپلیکیشن های ایرانی نشان میدهد این مشکلات ناعادلانه تحریمی مقابل شرکت های ایرانی همچنان ادامه دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب